Boek een vrijblijvende Discovery Call

9 dingen die je absoluut niet moet vergeten tijdens het plannen van je bruiloft

Bij het organiseren van een bruiloft komt er veel op je af! Veel koppels gaan gelijk aan de slag met de grote dingen: jurk, locatie, fotograaf.

In deze blog deel ik 10 dingen met je die je absoluut niet moet vergeten tijdens het plannen van jouw bruiloft.

P.S. nummer 9 wordt vaker vergeten dan je denkt!

1. Slecht weer plan

Plan je een bruiloft of fotoshoot op een buitenlocatie? Zorg dan ook voor een plan bij slecht weer!

Houdt twee weken voor de bruiloft het weerbericht extra in de gaten.

2. Budget voor postzegels

Veel bruidsparen nemen de ‘save the dates’ en uitnodigingen op in het trouwbudget en vergeten vaak de verzendkosten. Weeg de proefdruk en bepaal het budget voor de postzegels. Ook worden de overige elementen van een trouwhuisstijl zoals naamkaartjes, menu’s en een welkomstbord vaak vergeten.

3. Dieetwensen van gasten opvragen en doorgeven

Ongeveer twee weken voor de bruiloft kun je de definitieve gastenlijst doorgeven aan de cateraar en trouwlocatie. Vergeet niet om de dieetwensen van de gasten van te voren op te vragen en door te geven.

Extra tip: Noteer de dieetwensen ook op de tafelschikking en geef dit door aan de cateraar. Zo weten zij precies welke gasten de speciale maaltijd nodig hebben.

4. Jezelf meetellen als gast!

De twee belangrijkste gasten worden vaak vergeten! Zorg ervoor dat je jezelf, plus partner meenemt in de definitieve gastenlijst.

5. Iemand aanstellen om persoonlijke items, decoratie en cadeaus mee te nemen

Vaak maakt het bruidspaar een grand exit en vertrekt voor de huwelijksreis! Dit kan natuurlijk niet met je handen vol met cadeaus, decoratie en persoonlijke spullen. Vraag iemand die dicht bij je staat om de cadeaus, decoratie en persoonlijke items te verzamelen en mee te nemen.

Extra tip: Vraag deze persoon ook om de spullen die je graag wilt meenemen naar de huwelijksreis in de trouwauto te zetten. Hebben jullie niks gegeten? Laat dan ook een maaltijd en taart inpakken.

6. Eten op de dag van de bruiloft

Vergeet niet om tijdens de bruiloft een hapje te eten! Plan momentjes in voor ontbijt, lunch en ‘s middags een snelle snack! Ben je op van de zenuwen en kun je niks eten? Denk dan aan een kopje bouillon, knijp yoghurt of een stuk fruit.

Foto door Camiel Claassen

7. Maaltijd voor je trouwleveranciers

Reserveer een maaltijd voor de trouwleveranciers die de hele dag aanwezig zijn op je bruiloft. Zoals bijvoorbeeld voor een fotograaf, videograaf of weddingplanner. Je kunt hiervoor een crew maaltijd regelen. De leveranciers krijgen dan een simpele maar lekkere maaltijd zoals een pasta, of maaltijdsalade.

8. Pennen bij het gastenboek

Zorg voor genoeg pennen (of stiften) bij het gastenboek. Leg er een paar klaar, maar houdt er ook een paar achter. Er is altijd iemand die onbewust een pen meeneemt.

9. Identificatiebewijs meenemen naar het wettelijk huwelijk

Vergeet geen identificatiebewijs zoals een paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee te nemen op de dag van je wettelijk huwelijk. Check ook of je getuigen een ID-bewijs mee hebben. En ja, dit gebeurt echt heel vaak!

Ik ben benieuwd, is er al iets op deze lijst wat jij bent vergeten?

Deel het met mij op Instagram!

Home » Blog: Trouwtips, Inspiratie & Bruidsreportages » 9 dingen die je absoluut niet moet vergeten tijdens het plannen van je bruiloft