Boek een vrijblijvende Discovery Call

9 redenen waarom jij een wedding planner verdient

Waarom voor een weddingplanner kiezen? Ik deel graag mijn tips en expertise met je. Beluister de podcast of lees hieronder verder.

Zal ik je vertellen over iets wat mij zoveel vrijheid geeft? Iets wat ik echt wel zelf kan, iets wat ik misschien ook wel spannend vind om zo aan iedereen te vertellen… want het voelt een beetje als een luxe-probleem. Toen ik het besprak met mijn man, was zijn eerste reactie: Dat kunnen we toch wel zelf?

Hulp in de huishouding.

Een hele lange tijd, waren we het er thuis niet echt over eens. Ik vond het een goed idee terwijl man man vond dat we het best zelf konden oplossen. Totdat ik op een keer hoogzwanger verklaarde dat ik hulp in de huishouding verdiende. We werkten allebei toen nog fulltime en ik had een eigen bedrijf. Ik kan super goed koken, maar ik ben geen domestic goddess! En dat gaf me altijd enorm veel schuldgevoel.

Schoonmaken was altijd iets wat ik in mijn drukke schema als ondernemer en later moeder van 2 jonge kinderen moest proppen. En dan heb ik het niet over de basics, maar echt de grote dingen kwamen onder aan mijn lijstje terecht. Dat resulteerde in dat ik bijvoorbeeld ’s avonds laat nog veel dingen in het huis moest doen, of juist het hele weekend aan het poetsen was. Dat vond ik echt verschrikkelijk!

Ik werkte zo hard en had het gevoel dat ik dus ook mijn vrije tijd moest opofferen voor iets wat moest, waar een tijdsdruk op zat, wat niet perse mijn expertise was en waar ik niet bepaald blij van werd. Ik verdiende meer!

Toen we eenmaal kozen voor hulp in de huishouding was het alsof er een enorme last van mij afviel. Ik zorgde voor mijzelf en ons gezin maar op een moment die bij ons paste. Ik ervoer zoveel vrijheid om mij bezig te houden met wat echt belangrijk was voor mij.

Foto’s door Wit Photography

Het organiseren van een bruiloft is niet moeilijk. Als je een beetje weet wat je wilt en een beetje organisatietalent hebt, kom je al heel ver.

Waar het om gaat bij kiezen voor een weddingplanner is of je je het jezelf gunt, en dat je realiseert dat je het verdient om onbezorgd te genieten van je bruiloft en de van voorbereidingen ernaar toe. Je werkt hard genoeg en jij verdient het beste. Het is dus echt een stukje mindset.

Dat brengt me naar de eerste reden:

1. Je verdient het!

Woah – There, I’ve said it. Als je dit hoort denk je misschien, dat is een bold statement Enyo! Maar je verdient het om in iets te investeren wat je enorm veel rust en vrijheid geeft. Ik werk vooral met drukke ondernemende bruidsparen, veelal met een eigen bedrijf, drukke carierre of een gezin.

Zo werkte ik laatst voor een koppel waarvan zowel bruid als bruidegom werkweken draaiden van 60+ uur. Hij als IT ondernemer en zij als handelaar op de beurs (hoe cool is dat!). Het plannen van de bruiloft was iets wat ze in de verloren uurtjes tussendoor deden. Een lunch meeting hier, en een offerte na een 15-urige werkdag daar.

Wist je dat het organiseren van een bruiloft gemiddeld 400+ uur kost over een jaar? Dus minimaal 7 uur per week aan werk voor de bruiloft die ze in hun kostbare vrije tijd moesten doen. Dus sta er weer even bij stil en gun jezelf ruimte, rust en vrijheid.

2. Meer expertise, ervaring en kwaliteit

Wanneer je gebruik maakt van de diensten van een weddingplanner, kies je voor ervaring, expertise en kwaliteit.

Zie je bruiloftleveranciers als een team. Hoe sterker het team, hoe beter het resultaat. Je weddingplanner is de aanvoerder – de hardstwerkende speler die de rest van het team naar een volgend niveau tilt. En voor je bruiloft wil je natuurlijk alleen het beste.

Wanneer je iets voor het eerst doet, moet je altijd even uitzoeken hoe het werkt. Een professionele planner organiseert minimaal 10 bruiloften per jaar! En in die 10 bruiloften per jaar is er genoeg tijd en mogelijkheid geweest om de klantervaring (dus de ervaring voor jou als bruidspaar), maar ook de gastervaring.. (de flow van de dag die ervoor zorgt dat je gasten een geweldige tijd hebben)te optimaliseren.

Dit geldt trouwens voor al je trouwleveranciers! Kies voor leveranciers die een gedegen trackrecord hebben en die door hun ervaring en expertise de beste kwaliteit leveren.

3. Alleen keuzes uit ‘ja’s‘

Toen ik net bevallen was van mijn tweede kind, leek het alsof ik alle stijl kwijt was. Na mijn eerste zoon, kon ik weer terug naar mijn oude garderobe maar da de tweede waren de verhoudingen zo veranderd dat ik gewoonweg niet meer wist wat ik aanmoest.

In die tijd, had ik een branding foto shoot gepland voor mijn bedrijf en ik heb toen zo vaak kleding gekocht (heel veel bloemetjesjurken) en deed miskoop na miskoop. De bezorger kende mij bij naam en ik stond weer vaak bij een DHL punt om alles terug te brengen. Niks stond me, totdat ik de hulp van een styliste heb ingeschakeld.

We hadden een intakegesprek en vervolgens ging ze voor mij shoppen. Hoe fijn was dat, er waren ineens zoveel mogelijkheden en toffe items om uit te kiezen. Alles wat ze voor me had uitgezocht, stond me! Het was alleen een kwestie van kiezen tussen de items waar mijn persoonlijke voorkeur naar uitging.

En zo is het ook wanneer je kiest voor een weddingplanner. Je hoeft niet meer tientallen Google search pagina’s door te spitten op zoek naar de juiste fotograaf, DJ of bloemist. Je weddingplanner werkt als een filter en selecteert leveranciers die passen bij jouw stijl, wensen en budget! Je mag dus kiezen uit opties die al volledig geschikt voor je zijn en dat is zoo relaxed!

4. Intappen in een netwerk van hoogwaardige trouwleveranciers, je bent verzekerd van kwaliteit

De volgende reden waarom je een weddingplanner verdiend, hangt een beetje samen met de vorige. Je kunt namelijk intappen in een netwerk van hoogwaardige trouwleveranciers en je bent zo verzekerd van kwaliteit.

Tijdens de Coronapandemie, en het constant wijzigen van trouwplannen, heb ik de kracht van een goed netwerk echt in actie gezien. Het is fijn als je de juiste mensen kent en de mogelijkheden kent. Het geeft enorm veel focus tijdens het plannen en voorkomt dat je veel tijd verliest.

Foto door Wit Photography

5. Snelheid en efficiëntie

Ik weet nog dat ik ooit de mailcorrespondentie van een bruid en trouwleverancier ontving. Er gingen letterlijk 6 mailtjes heen en weer, voordat de bruid uiteindelijk een prijsofferte ontving! 6 mailtjes! Meer dan een week ging erover heen om dat er steeds informatie bijkwam, was vergeten.. voordat de leverancier uiteindelijk een offerte kon doen. Zoveel tijd was de bruid verloren!

Waneer je een weddingplanner inzet gaat het allemaal veel sneller en makkelijker!

6. Geniet van het grootste cadeau: een onbezorgde verlovingstijd!

Je verlovingstijd is zo’n romantische tijd! Voor veel bruidsparen is het een soort van piek van liefde. Alsof je weer helemaal naar die puppy liefde in het begin gaat. Het maakt niet uit of je net samen bent of wat langer, de verlovingstijd is de periode waarin je liefde voor elkaar in een nieuwe dimensie bevestigd wordt.

Vaak wordt deze mooie tijd overschaduwd door de logistieke planning. Wanneer je samenwerkt met een weddingplanner… kun je veel meer focussen op de dingen die je echt leuk vind en genieten van de verlovingstijd.. hello date nights!

7. Doe alleen de dingen die je echt leuk vind!

Er ontstaat zoveel ruimte en vrijheid voor andere dingen wanneer je de organisatorische last van de bruiloft kunt loslaten.

Je kunt je dan bijvoorbeeld helemaal verliezen in een onderdeel van de bruiloft die jij het leukste of meest waardevol vindt. Je kunt al je tijd bijvoorbeeld besteden aan het uitkiezen van de mooiste bloemen, of juist de entertainment en de muziek. Of veel proeverijen voor het diner doen.

8. Actie! De bruiloft gaat af van de ellenlange to-do list

Staat de bruiloft al een lange tijd, misschien wel jaren op de to-lijst en weet je gewoonweg niet waar je moet beginnen? Dan geeft een planner je de nodige impuls om tot actie over te gaan of neemt het werk van je over. En ja, ook dat verdien je… een bruiloft die eindelijk echt gaat gebeuren!

9. Een ambassadeur die jouw belangen behartigt.. daar is niks selfish aan!

Tot slot is een weddingplanner iemand die jouw belangen behartigt en eigenlijk optreed als jouw ambassadeur. En dat is precies wat je verdiend! Iemand die ervoor zorgt dat jouw wensen en dromen precies zo worden uitgevoerd op de trouwdag. Iemand waarop je kan vertrouwen (naast natuurlijk je vrienden & familie… want die mogen gewoon lekker genieten).

Beluister de podcast

Home » Blog: Trouwtips, Inspiratie & Bruidsreportages » 9 redenen waarom jij een wedding planner verdient