Boek een vrijblijvende Discovery Call

Is het mogelijk om een bruiloft te plannen binnen 6 maanden?

Als er iets is wat ik de afgelopen twee jaar heb geleerd is het wel snel schakelen. Van snel een bruiloft verplaatsen of aanpassen tot snel een hele bruiloft opzetten wanneer er weer versoepelingen waren. Piece of cake? Nou nee, maar als ervaren planner kan ik snel van 0 naar 100 schakelen.

In deze aflevering deel ik 5 tips die ervoor zorgen dat je deze zomer nog in het huwelijksbootje kunt stappen. Beluister de aflevering hier of lees hieronder de shownotes.

Snel trouwen, in minder dan een jaar, is niet iets van alleen deze Corona tijd. Bruidsparen kiezen om verschillende redenen om op korte termijn te trouwen; misschien door een wereldreis of nieuwe baan in het buitenland, een grote levensgebeurtenis zoals een zwangerschap of het kopen van een huis, of gewoon omdat jullie dat graag willen en samen de volgende stap willen maken.

Foto door: Camiel Claassen

Afgelopen zaterdag, het was toen 29 januari 2022, stond ik op een open dag bij een trouwlocatie en ik sprak heel veel koppels die net verloofd waren en deze zomer graag wilden trouwen. En veel van die koppels waren nog niet begonnen met plannen. Nu kun je denken, ah nee verloren zaak! Nu nog een bruiloft plannen voor deze zomer? Na de twee Corona jaren die we hebben gehad? ONMOGELIJK! Maar wat als ik je vertel dat het wel mogelijk is! Een bruiloft plannen in korte tijd is niet onmogelijk, maar vereist wel flexibiliteit.

Laat je niet ontmoedigen wanneer je nog deze zomer of in minder dan zes maanden wilt trouwen, in de aflevering van vandaag deel ik 5 tips die je helpen om jouw bruiloft op korte termijn te plannen.

Je hebt in principe genoeg tijd wanneer je binnen 6 maanden wilt trouwen. Ik luisterde laatst naar een podcast van een bekende Amerikaanse weddingplanner. De interviewer vroeg haar, hoe snel kun je een bruiloft plannen? En ze zei, binnen 8 uur. En de interviewer vroeg toen, en als je samenwerkt met koppels? De planner lachte en zei, nou dan wel 100 tot 200 uur.

Ik heb daar zo om gelachen, want het is heel herkenbaar en brengt mij gelijk naar mijn eerste punt:

Maak efficiënte keuzes

Ik snap het, je wilt de juiste keuze maken. Je trouwt niet elke dag en het is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Het gewicht van je bruiloft kan je verlammen. Dit merk je bijvoorbeeld doordat je geen keuzes durft te maken en stil blijft staan, of juist doordat je alle mogelijkheden gaan onderzoeken en veel tijd verliest. Wanneer je bruiloft op korte termijn is, is het belangrijk dat je snel en efficient keuzes maakt. Ik bedoel hier niet bij dat je zomaar iets doet en met de eerste de beste leverancier in zee gaat, maar dat je bijvoorbeeld offertes opvraagt bij twee leveranciers, vergelijkt en er één kiest, niet eindeloos nadenkt over welke tint blauw perfect is, maar gewoon een keuze maakt en ervoor gaat. Vertrouw op je gevoel en maak zelfverzekerde stappen. Door de hele tijd op je keuzes terug te komen, verlies je enorm veel tijd. Met efficiënte keuzes maken win je veel tijd.

Soms maakt teveel aan inspiratie je onzeker. Want het kan altijd mooier en spectaculairder, durf je eigen plan te trekken en gefocust te blijven waar het echt om draait, je trouwt met je grote liefde.

Maak een planning

Ken je Parkinsons law? Die zegt dat een taak zoveel tijd neemt dat als je het tijd geeft. Het maken van een gastenlijst bijvoorbeeld, kan weken dan wel niet maanden duren. Maar als je er bijvoorbeeld 4 uur voor inplant en ervoor gaat zitten, kun je het gemakkelijk binnen de tijd doen. Zo ook met de rest van je bruiloftplanning. Schrijf alle dingen op die je moet regelen en wanneer en maak per week een actielijst die je aftikt.

In mijn plannings proces werk ik van de grote lijnen naar de details toe. Het is zo makkelijk om bij de bruiloft te verzanden in de details, zoals de bedankjes, de kleuren etc. Terwijl die relatief snel te regelen zijn. Bedenk dus wat je allemaal nodig hebt voor je bruiloft, hoe ziet het totaalplaatje er uit? Waar wil je dus over 6 maanden staan? Vertaal deze visie vervolgens naar mijlpalen per maand, dus wat moet je elke maand bereiken om die bruiloft over 6 maanden te halen. En vervolgens breek je de maanddoelen op in weekdoelen. En in mijn werk, ga ik een stapje verder en deel ze dus ook op in dag doelen. Zo werk je gestructureerd naar je bruiloft toe en vergeet je niks.

Vertrouw op je netwerk

Wanneer je op korte termijn wilt trouwen, is het handig om de mensen om je heen die vertrouwt of andere leveranciers te vragen om aanbevelingen. Misschien is je beste vriendin onlangs getrouwd en heeft ze goede ervaringen met de fotograaf, of kent bijvoorbeeld de fotograaf een goede videograaf of DJ waarmee ze vaak en goed samenwerken. Dit bespaart je enorm veel tijd en 100’en Google searches. Je kunt dan direct kiezen uit leveranciers die goed zijn aanbevolen, en meteen een keuze maken. Voor mijn bruidsparen noem ik dit ‘kiezen uit ja’s’, ik draag per categorie leverancier 2/3 leveranciers aan die goed bij ze passen qua stijl, sfeer en budget, en het zijn leveranciers waar ik eerder mee heb samengewerkt en dus kan instaan voor de kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat in plaats van uren op zoek gaan, mijn bruidsparen binnen no-time een beslissing kunnen maken welke leveranciers ze willen ontmoeten of in zee willen gaan. zo’n time saver. En dit kun jij dus ook doen met je eigen netwerk.

Wees flexibel

Mijn grootste tip voor een bruiloft plannen op korte termijn is: Wees flexibel! Het kan zo zijn dat leveranciers zoals fotografen, en taartenbakkers al jaren van te voren zijn volgeboekt en niet meer op de gewenste datum beschikbaar zijn. Of bijvoorbeeld je favoriete trouwlocatie heeft geen zaterdag in het hoogseizoen meer vrij. Wanneer je binnen 6 maanden trouwt, kan het zo zijn dat je keuzes beperkter zijn. Het is aan jou de keus hoe je dit je laat beïnvloeden, als je echt wilt vasthouden aan een bepaalde trouwdatum (22 juli 2022) of maand September 2022 (dit is de meest populaire trouwmaand) of op een dag, vrijdag of zaterdag, dan is trouwen op korte termijn wellicht niks voor jou. Maar ben je flexibel, en ben je bijvoorbeeld niet gebonden aan één speciale dag? Dan heeft je favoriete trouwlocatie misschien nog wel een plekje voor je op een donderdag, of net in een andere maand dan dat je eerst dacht en kan de fotograaf bijvoorbeeld ook.

Foto door: Camiel Claassen

Wees een team

Mijn laatste tip is ook het meest belangrijkste: Wees een team. Zeker met een bruiloft binnen 6 maanden of korter, kunnen de spanningen hoog oplopen. Misschien door druk vanuit je omgeving of juist omdat je door de bomen het bos niet meer ziet en je je angstig voelt omdat je denkt dat het allemaal niet meer gaat lukken. Leun op elkaar, wees lief voor elkaar en wees een team.

Een bruiloft plannen binnen 6 maanden is zeker mogelijk:

  1. Maak efficiënte keuzes
  2. Maak een planningsschema
  3. Vertrouw op je netwerk
  4. Wees flexibel
  5. Wees een team

Ik hoop dat ik je vandaag heb weten te inspireren. Wil je dit jaar nog trouwen? Ga ervoor! Het is mogelijk als je er echt voor gaat. Heb je hulp nodig? Dan kun je bij mij een vrijblijvende discovery call inplannen, ik help je graag en er zijn verschillende mogelijkheden om met mij samen te werken. Van een adviesgesprek, tot styling tot full service weddingplanner.

Maar voor nu wens ik je heel veel succes en plezier bij het plannen. Vergeet niet, Ik ben Enyo en ik ben Jouw Weddingplanner Online.

Home » Blog: Trouwtips, Inspiratie & Bruidsreportages » Is het mogelijk om een bruiloft te plannen binnen 6 maanden?