Boek een vrijblijvende Discovery Call

De methode om een stijlvolle en persoonlijke bruiloft te plannen

Bruidsparen schenken tegenwoordig steeds meer aandacht aan het plannen van een persoonlijke bruiloft. Geen standaard bruiloft met witte bloemen een lijst aan tradities, maar een bruiloft vol betekenisvolle momenten, ‘inside jokes’ en een sfeer & styling die echt past bij het bruidspaar.

Maar… hoe plan je zo’n persoonlijke bruiloft? Hoe krijg je jouw wensen en die van je partner op één lijn? Dat ga ik je vandaag vertellen in deze blog.

Een bruiloft die jullie liefdesverhaal vertelt

Denk eens na: Wat is jouw lievelingsboek, film, of serie? Meestal spreekt de algemene verhaallijn ons aan en worden pas echt het verhaal ingezogen wanneer alle details en personages kloppen, wanneer er op het juiste moment actie of romantiek komt of juist een grap valt.

Schrijvers beginnen niet met die ene scène, maar starten eerst met het grote plaatje en bouwen dan de personages met motieven, een verleden en dromen. Wanneer een personage dan een bepaalde actie doet, begrijp je het en maakt het impact omdat er een opbouw aan vooraf is gegaan.

En zo is het precies wanneer je een persoonlijke bruiloft plant. Soms raken bruidsparen zo verzand in de details. Start eerst met de grote lijnen en zoom vervolgens in. Zo klopt elk detail in het geheel en vertelt de bruiloft jullie liefdesverhaal.

Een bruiloft brainstorm helpt je om het grote plaatje helder te krijgen. Wanneer je samen een duidelijk beeld hebt van wat je wilt, wordt het plannen van je bruiloft zoveel makkelijker en leuker! Alles wat je nodig hebt is een gezellige avond met je lief en een stapel post-its.

Stap 1: Start met een bruiloft brainstorm

“Hoe ziet je bruiloft eruit als er geen obstakels of beperkingen zijn?”

Dat is de eerste vraag die ik mijn bruidsparen vaak stel. Sluit eens je ogen en denk in mogelijkheden. Schrijf de ideeën die je over de bruiloft hebt op verschillende post-its. Schrijf alles op wat in je opkomt, denk hierbij nog niet ‘hoe’ je dit gaat bereiken of financieren, of ‘hoe’ en ‘waar’ het in de planning past.

Doe gewoon een grote braindump en blijf doorgaan totdat je geen ideeën meer hebt. ‘Knalfeest’, ‘veel bloemen’ en ‘romantische lichtjes’, zijn voorbeelden van dingen die je kunt opschrijven. Je kunt deze brainstorm samen doen, maar ook eerst apart. Want, hoe meer ideeën hoe beter!

Stap 2: Bundel alle ideeën

Nu je een overzicht hebt van alle wensen en ideeën, is het tijd om ze te bundelen. Post-its werken hiervoor erg handig. Welke dingen komen er vaker terug? Wat vinden jullie allebei belangrijk? En waar vul je elkaar aan? Je ziet al snel een rode draad en thema ontstaan.

Maak een grove dagindeling en plak de verschillende post-its bij het juiste moment. Plak de post-it met ‘veel bloemen’ bijvoorbeeld bij de ceremonie en ‘knalfeest’ bij het avondprogramma.

Kun je de bruiloft nu al beter visualiseren?

Stap 3: Verfijn de ideeën

Vat de losse ideeën samen in een bruiloft blueprint. Dit kun je in een chronologische volgorde doen zoals in een timeline, of juist per onderdeel opschrijven.

Nu je een overzicht hebt van je gehele bruiloft, is het nu tijd om de details te bedenken en uit te werken. Heb je bijvoorbeeld ‘veel bloemen’ opgeschreven op de post-it, dan is het nu de tijd om na te denken aan kleuren, vormen en stijlen. Je kunt hier ook voorbeelden bij zoeken en een moodboard maken.

Stap 4: Actie!

Nu je een globaal idee hebt van je bruiloft, is het tijd om anderen te betrekken en leveranciers te benaderen.

Je kunt nu elke leverancier gericht benaderen omdat het duidelijk is waar je naar op zoek bent. Probeer bij je aanvraag zo veel mogelijk details te vermelden, zo krijg je een antwoord waar je gelijk iets mee kunt.

Succes!

Loop je vast met deze oefening? Dan is een Bridal Breakfast adviesgesprek zeker iets voor jou!

Home » Blog: Trouwtips, Inspiratie & Bruidsreportages » De methode om een stijlvolle en persoonlijke bruiloft te plannen