Je gaat trouwen, de voorbereidingen zijn in volle gang en het moment is aangebroken dat jij moet gaan nadenken over jouw outfit. Kies je een trouwpak uit een bestaande collectie of ga je voor een trouwpak op maat?
De tailors van Michael & Giso zijn gespecialiseerd in maatwerk en leggen de voor- en nadelen aan je uit. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken wanneer je op zoek gaat naar het perfecte pak.
Wat is een maatpak?
Bij een maatpak vorm jij het uitgangspunt voor het pak dat er gemaakt wordt. Jouw lichaamsmaten en houding vormen de basis voor het patroon en de pasvorm. Daarnaast wordt er rekening gehouden met jouw uiterlijke kenmerken en persoonlijke wensen. Dit in tegenstelling tot een confectie pak die al in de rekken hangt. Hierbij moet je soms concessies doen in de pasvorm of stijl.
Voordelen van een maatpak
Altijd de juiste pasvorm
Een maatpak is volledig op jou afgestemd. Op je uiterlijke kenmerken als haar-, oog- en huidskleur. Maar ook op je lichaamshouding als je loopt of zit. Zo past het pak precies bij jou als persoon en zit het comfortabel.
Daarnaast kun jij ook de uitstraling van het pak zelf bepalen, wil je een sportief of juist klassiek pak? Wil je het pak na de huwelijksdag nog doordragen? Dit alles wordt meegenomen in de stofkeuze.
Een stijl die bij jullie huwelijksdag past
Natuurlijk heb je bij een confectie pak ook de keuze uit verschillende stijlen. Hebben jullie echter een uniek thema, of wil jij een trouwpak dat er echt uitspringt? Dan kom je al snel bij maatwerk uit.
Bij een vintage thema is het bijvoorbeeld erg mooi om voor een stoere visgraat stof te kiezen, een omslag en bandplooien in de pantalon te laten verwerken en te kiezen voor een double breasted jasje. Misschien vind je een bandplooi wel mooi, maar die omslag liever niet. Dit is allemaal mogelijk.
Ook bij een klassiek pak zijn er een aantal standaard regels, uiteraard kunnen we ons hier volledig aan houden.
Wil jij echter net iets anders, dan is dit ook geen probleem. De keuze kan ook zijn om niet voor een driedelig pak te gaan, maar voor een pantalon, overhemd en daarop een vest of iets anders dat feestelijk is en goed bij jou past.
Daarnaast zorgen wij er als tailors altijd voor dat jouw outfit niet alleen bij jou en bij de huwelijksdag past, maar ook bij de outfit van je partner. Hierdoor is het totaalplaatje op jullie grote dag compleet.
Alles met aandacht
Trouwen is een feestje, maar ook de voorbereidingen hiernaar toe moeten dit zijn. Wanneer je voor een pak op maat kiest, is dit zeker het geval. Samen met een aantal vrienden of familie maak je een afspraak om alle mogelijkheden te bekijken.
Tijdens deze afspraak word jij geholpen door je persoonlijke tailor. Na zes tot acht weken is het trouwpak klaar om gepast te worden. In die weken is jouw pak in ons atelier vervaardigd en heeft het verschillende kwaliteitscontroles doorstaan.
De eerste fitting is het moment suprême. het moment dat jij de outfit voor het eerst ziet. Wij kijken met een kritisch oog naar de laatste afwerkingen.
Onze lokale kleermaker zorgt er vervolgens voor dat het pak helemaal naar wens is. Nog één laatste fit met jouw persoonlijke tailor en het pak kan mee naar huis voor je grote dag.
Keuze in materialen en afwerking
Als klant heb je altijd zelf de keus op de afwerking. Je kan zelf kiezen welke knopen, welke revers, wat voor lining, etc je wilt op je pak. Zo kan je een extra persoonlijke touch aan je pak geven, hierdoor is elk pak bij ons ook anders.
Bij ons worden de pakken verder ook nooit geplakt, de pakken zijn altijd full- of half canvas, hierdoor blijven de pakken langer mooi en kan je hem lang door blijven dragen. Bij een geplakt pak heb je sneller de kans dat er een bobbeltje in het pak ontstaat door bijvoorbeeld een vochtige ruimte.
Omdat wij met natuurlijke stoffen werken, zit dit ook een stuk prettiger dan een synthetisch pak. Je merkt dat het allemaal net wat beter zit en dat het ook wat langer mee kan. Daarnaast ga je ook veel minder snel zweten wanneer een pak van een natuurlijke stof is gemaakt in plaats van een synthetische stof.
Trouwpak doordragen
Vaak belanden trouwpakken na de bruiloft in de kast en komen ze er eigenlijk nooit echt meer uit. Als jij bij het aanmeten en samenstellen al aangeeft het pak door te willen dragen, kunnen er met een paar zaken rekening gehouden worden. Een voorbeeld hiervan is om bijvoorbeeld de schoudervulling wat minder te houden, zodat hij wat beter doordraagbaar is.
Na het huwelijk is het ook mogelijk om nog een keer langs te komen met je trouwpak. Je kan er eventueel een bijpassend jasje of een andere pantalon bij kopen, die net iets meer casual is om het beter te kunnen doordragen. Zo kan je het later voor andere gelegenheden op verschillende manieren combineren.
Een nadeel van een maatpak
Een nadeel van een trouwpak op maat laten maken is dat je even geduld moet hebben voordat je het pak kunt zien. Heb jij binnen twee weken het pak al nodig? Dan is maatwerk helaas geen optie. Dit betekent ook dat jij ietwat verbeelding nodig hebt om je een voorstelling te maken van het pak dat je kiest. Uiteraard helpen de tailors je daar zo goed mogelijk bij.
Verder wordt de prijs vaak als nadeel genoemd, omdat men nog steeds denkt dat maatwerk erg duur is. Nu is het zo dat wanneer jij een confectiepak van een gerenommeerd merk koopt je net zo veel kwijt kunt zijn. Een trouwpak op maat is bij ons verkrijgbaar vanaf €795,-. De kosten zijn afhankelijk van de stof die je kiest. Heb je een bepaald budget in gedachten, dan houden we hier altijd rekening mee bij het voorleggen van de stoffen.
Wil je meer weten over het trouwpak op maat of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met de tailors van Michael & Giso!