Boek een vrijblijvende Discovery Call

The weddingplanner diaries #1

Onlangs stelde ik op Instagram de vraag wat je vaker van mij wilt zien. En meer dan 70% van mijn volgers gaf aan meer behind the scenes te willen zien van mijn werk en projecten. Ik sloeg aan het brainstormen hoe ik dit het beste – en het leukste – met je kon delen en kwam op het idee van deze maandelijkse blog: The Weddingplanner Diaries. Elke maand zal ik de highlights delen van mijn werk en projecten, ik probeer je mee te nemen en zoveel mogelijk laten zien en mijn ervaring te delen. Daarnaast zal ik ook een sneak peek/ forecast delen wat er de komende maand op de planning staat. Ik ben heel benieuwd of je dit leuk en interessant vind, dus deel het vooral met mij.

“We doen gewoon een simpele shoot, met één model en één boeket!”

– Julia Köhler, Marsmallow & Magnolia
Foto door: Renske Meinema

Editorial bridal shoot

Ik begin met de editorial shoot die ik eind april organiseerde met mijn business buddy en vriendin Julia van Marshmallow & Magnolia. We waren aan het kletsen aan de telefoon, toen ze vertelde over een toffe locatie in Friesland waar ze net geweest was met een bruidspaar.

Tijdens het gesprek stuurde ze mij foto’s van de locatie en ook ik was gelijk verkocht. We besloten om als creatieve uitlaatklep een kleine shoot te organiseren, gewoon voor de fun (want er stond voor ons beiden een druk trouwseizoen voor de deur).

“We doen gewoon een simpele shoot, met één model en één boeket!” Zei Julia nog! Deze shoot voor fun, werd veel groter dan gepland en groeide uit tot één van de mooiste en tofste shoots waar ik aan hem meegewerkt. Met een team van geweldige en ervaren leveranciers konden we ons helemaal uitleven. Hieronder een sneak peak van de foto’s, ik kan nog niet teveel laten zien.

Behind the scene: Fotograaf Renske in actie
Behind the scenes: Modellen Alysha & Lana bij de backdrop

Het team

Fotografieworkshop Chateau de Mirwart

De week na de editorial shoot in Friesland, was het dan eindelijk tijd voor de fotografieworkshop die ik heb georganiseerd en al maanden naar uitkeek. 3 dagen met workshops, gestylde shoots en gezelligheid speciaal voor fotografen.

Een paar dagen voor vertrek werd ik erg ziek, en dacht dat ik de workshop niet kon meemaken. Ik was al op zoek gegaan naar een vervanger. Maar gelukkig voelde ik mij langzaamaan beter, en kon ik de workshop toch meemaken.

En wat was het fantastisch!

De sfeer onderling met de fotografen was heel goed, ze fotografeerden in kleine groepjes en kregen alle tijd om hun creativiteit te laten gaan en de meest prachtige foto’s te maken.

Videografen duo Timo & Kay maakten deze geweldige after movie!

Dag 1

Op de eerste dag arriveerde het team & de deelnemers op het chateau. De workshop deelnemers logeerden in schattige huisjes met een prachtig uitzicht over het bos en ontvingen elk een goodie bag met lekkers. De workshop fotografen konden het licht niet weerstaan, en maakten gelijk al foto’s van elkaar. Op de eerste avond stond het welkomstdiner gepland, en leerden we elkaar al wat beter kennen. Het was zo’n fijne sfeer.

Dag 2

Na een lekker ontbijt, gingen Julia van Marshmallow & Magnolia en ik gelijk aan de slag met de opbouw. Julia richtte zich op het bloemwerk en maakte een prachtige backdrop met XXL papieren bloemen en alle boeketten en bloemwerk voor op tafel. Ik ging aan de slag met de styling van de dinertafel. Zo blij en dankbaar voor lieve Katrien en Sheritza die ons tijdens de workshop zo goed hebben geassisteerd.

De fortografen begonnen de ochtend met workshops. Renate van Wit Photography deelde alle in’s en out’s over Destination weddings en Mandy van Mandy Aileen Photography gaf een workshop over SEO en hoe je daar als fotograaf voordeel uit kunt halen.

Na de lunch, was het tijd om te shooten! De workshop deelnemers werden verdeeld in groepjes van 3 en rouleerden langs de verschillende settings. Van een editorial bridal look tot aan een romantische koppel shoot. In de fotoreportage hieronder kun je een indruk krijgen van de dag.

Naast de styled shoots, introduceerde ik ook iets nieuws: ‘de movement shoots’. In de movement shoots speelden de modellen een korte scene die de fotografen zonder ingrijpen konden vastleggen. Dit was heel leuk en leverde mooie en spontane beelden op.

“Oh ja… movement shoots waren top. Echt een aanvulling in de reeks foto’s (met oog op bloggen)”

– Isabelle Francis Fotografie

Het was precies zoals ik had gehoopt: iedereen was superlief en gezellig, de locatie was prachtige, ver verblijf was erg fijn en ik heb prachtig portfoliowerk kunnen schieten. Dankjulliewel!!

Manon Eline Visser Photography
Manon Eline Visser Photograpphy achter de lens. Foto door: Mandy Aileen Photography

Na de movement shoots was het tijd voor even rust en het diner. Tijdens het diner keek ik steeds wel naar buiten om ervoor te zorgen dat we het golden hour niet misten! Al had ik het helemaal getimed, en liepen we nog op schema, is het golden hour (het uur voor zonsondergang waar de zon het moois gaat schitteren) voor fotografen zo fijn en belangrijk dat ik het niet wilde missen.

Golden hour

Tijdens de golden hour shoot konden de fotografen helemaal los gaan met twee editorial looks en een couple shoot. Ik weet nog goed toen model Lotte in een prachtige jurk (mijn favoriete jurk) van Keep its Find Bridal, naar buiten kwam en alle fotografen van verwondering even stil vielen. Daarna, hoorde je alleen het klikken van de camera’s. Dat was een magisch moment!

My dream dress! Verkrijgbaar via Keep its find bridal. Foto door: MAndy Aileen Photography

Op de laatste dag, konden de workshoppers na het ontbijt oefenen met detailshots in de flat-lay playground. Er waren verschillende accessoires, stoffen, stationery, bloemen en fruit waaruit de fotografen konden kiezen. Ook maakten de fotografen kans op een flatlay set die was gesponsord door de Curated Trove, die ook alle styling mats en accesoires leverden voor de shoot. De jury ging in beraad en Manon won de prijs voor de beste flat-lay en Kiki ging ervandoor met de troostprijs, een knol.

Wat heb ik genoten van de fotografieworkshop en kijk ik uit naar de volgende editie die in oktober gaat plaatsvinden in Kroatie. Wil je daar meer over weten? Stuur mij dan een mail info@mrslake.nl

Het geweldige team waar ik tijdens deze workshop mee mocht samenwerken

Wat was mei toch een leuke maand! Ik moet eerlijk bekennen dat ik na de workshop toch echt nog even moest uitzieken en het vooral wat rustiger aan heb gedaan.

Wat staat er op de planning in juni?

  • Juni staat vol met kennismakingsgesprekken voor 2023/2024
  • Mag ik Marshmallow & Magnolia een aantal keer assisteren op bruiloften
  • Ga ik een week op workation naar Marrakesh met The Souk Department
  • En sta ik op de Open top trouwlocatie route bij een locatie waar ik een nieuwe samenwerking mee heb.
  • En vooral…. de laatste loodjes voor mijn bruidsparen die in juli en september trouwen.
Home » Blog: Trouwtips, Inspiratie & Bruidsreportages » The weddingplanner diaries #1