Boek een vrijblijvende Discovery Call

Contentcreatie op je bruiloft: Is het werken met een wedding content creator de moeite waard?

Trend Alert: Mijn ervaring met een Wedding Content Creator

In deze snel evoluerende wereld, waar informatie razendsnel wordt gedeeld en online aanwezigheid steeds belangrijker wordt, zien we veranderingen in de traditionele trouwbranche. Wanneer we denken aan de gebruikelijke trouwleveranciers, zoals weddingplanners, fotografen, videografen en bloemisten, is het nu tijd om kennis te maken met een relatieve nieuwkomer: de Wedding Content Creator.

Je trouwdag is bedoeld om prachtige herinneringen vast te leggen en te delen, en deze content creators voegen daar een uniek element aan toe. Afgelopen zomer mocht ik werken met een Content Creator vanuit het team van Oydin + Mei. Laten we dieper ingaan op deze opkomende trend en ik zal natuurlijk mijn persoonlijke ervaring delen.

Wedding Content Creator Emily in Actie, Oydin + Mei

Wat doet een Wedding Content Creator eigenlijk?

Je hoeft geen beroemde influencer te zijn om het leuk te vinden om de momenten van je bruiloft te delen met vrienden en familie via sociale media. Platforms zoals Instagram en TikTok bieden een overvloed aan inspiratie en trends die je maar al te graag wilt integreren in je eigen bruiloft.

Een Wedding Content Creator legt de essentie van je bruiloft vast met niets meer dan een iPhone. Denk aan verticale video’s en foto’s die perfect zijn voor sociale media. Ze werken nauw samen met je fotograaf en videograaf. Wat ze vastleggen zijn vaak spontane behind-the-scenes momenten die je snel kunt delen, vaak al binnen 24 tot 48 uur na je bruiloft.”

Voor wie is het werken met een wedding Content Creator geschikt?

Het is niet nodig om een ster op social media te zijn om de toegevoegde waarde van een Wedding Content Creator te begrijpen. Sterker nog, de meeste mensen die overwegen om deze dienst te gebruiken, zijn geen influencers, en sommigen zijn niet eens erg actief op sociale media. Dit zijn mensen die waarde hechten aan de intieme, emotionele momenten achter de schermen en die altijd klaarstaan om foto’s te maken van anderen.

Ken je die ene vriend/vriendin in je groep die altijd de camera hanteert, maar zelden zelf op foto’s of video’s verschijnt? Dit brengt ons bij het volgende punt.

Fotograaf, videograaf, content creator – Wat is het verschil?

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat fotografen, videografen en content creators allemaal momenten vastleggen tijdens je bruiloft. Maar er zijn subtielere verschillen die elk van deze leveranciers uniek maken.

Een Content Creator is geen gewone fotograaf of videograaf.

De fotograaf is als een journalist die je dag vastlegt, van geposeerde tot spontane momenten. De videograaf lijkt meer op een documentairemaker, die de gebeurtenissen van de dag vastlegt en extra diepte toevoegt met bewegende beelden en geluid. De Content Creator is als een live verslaggever, dat hoeft niet altijd in realtime te gebeuren. Ze leggen je grote dag vast vanuit nieuwe perspectieven die je persoonlijkheid en grappige momenten weerspiegelen. Wat ze echt uniek maakt, is hun snelheid.

Nu de vraag: heb je ze alle drie nodig? Deze beslissing is volledig persoonlijk en afhankelijk van je voorkeuren en budget. De foto’s en video’s die je overhoudt aan je bruiloft zijn tastbare herinneringen, dus het is belangrijk om experts te kiezen die deze kostbare momenten koesteren.

De Voordelen van een Content Creator

Natuurlijk is het geweldig om snel toegang te hebben tot je bruiloftsbeelden om te delen en opnieuw te beleven. Maar er zijn ook andere voordelen die misschien niet direct in je opkomen.

Unpugged Bruiloft, Toch Snel Delen

Hoe vaak je je gasten ook smeekt om hun telefoons weg te leggen, er is altijd wel iemand die dat ene belangrijke moment vastlegt. Niet zo handig! Een Content Creator op je bruiloft kan helpen om de gasten af te leiden van hun telefoons, zeker tijdens de ceremonie.

Geen stress of druk rondom social media

Het feit dat de sociale media-content snel beschikbaar is, zorgt ervoor dat gasten minder gestrest zijn om elk moment vast te leggen.

Handen vrij

Je kunt je telefoon even aan de kant leggen en volop genieten van je speciale dag.

Behind-the-scenes moment net voor de ceremonie, beeld door Oydin + Mei

Flexibele optie voor zowel film als video

Is je budget niet toereikend is voor zowel een fotograaf als een videograaf? Dan kan een Content Creator een flexibele oplossing bieden om bepaalde momenten in bewegende beelden vast te leggen.

JouwpPersoonlijke touch aan de Dag

Grappen, dansjes en momenten die alleen jij en je vrienden zullen begrijpen.

Je bruiloft vanuit een ander perspectief

In tegenstelling tot fotografen en videografen, die een gestructureerd plan volgen, leggen Content Creators spontane en ongeplande momenten vast die vaak de meest memorabel zijn. Hierdoor bieden Content Creators koppels herinneringen die anders misschien niet waren vastgelegd, waardoor diepte wordt toegevoegd aan hun trouwverhaal. Content Creators zijn experts in het vertellen van boeiende en authentieke verhalen, waardoor ze een frisse kijk bieden op de trouwdag

Snel delen van Content

Je kunt snel hoogtepunten van jullie trouwdag delen op sociale media, waardoor je de vreugde en opwinding steeds opnieuw kunt beleven.

Door een Wedding Content Creator in te huren, kunnen jullie de trouwervaring verbeteren, jullie vreugde delen met een breder publiek en authentieke momenten koesteren die jullie speciale dag nog memorabeler maken.

Mijn Eigen Ervaring met een Content Creator

Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar mijn eigen ervaring met een Content Creator op een bruiloft. In juli had ik de eer om een bruiloft bij Restaurant de Kas in Amsterdam bij te organiseren. Dit bruidspaar koos voor een combinatie van een fotograaf en een Content Creator van Oydin + Mei , waardoor bewegende beelden een extra dimensie aan de herinneringen toevoegden.

De Content Creator was aanwezig gedurende de hele dag, van de ochtend voor het aankleden van het bruidspaar tot aan het bruisende avondfeest. De ochtend na de bruiloft ontvingen we een online map vol met prachtige beelden en video’s. Deze beelden vingen de momenten, van het samenzijn vóór de ceremonie tot het feestelijke enthousiasme bij de hotdog kraam op het Museumplein, waar het bruidspaar de show stal. Het mooiste van deze bruiloft was dat geen enkele gast de behoefte voelde om zelf foto’s of video’s te maken met hun eigen telefoon. Iedereen was volledig aanwezig en betrokken tijdens de ceremonie, en de fotograaf hoefde niet te worstelen met gasten die hun telefoons omhoog hielden en het zicht blokkeerden.

Daarnaast koos het bruidspaar voor een digitaal gastenboek, waarin gasten persoonlijke boodschappen inspraken die na de bruiloft tot een prachtige film werden verwerkt. Na de bruiloft konden het bruidspaar en de gasten direct alle foto’s en video’s delen, waardoor iedereen de hele dag kon herbeleven.

Bekijk hieronder de highlight reel van de bruiloft van Christine & Brennon:

Video door Oydin + Mei

Wat Kost een Wedding Content Creator?

Over het algemeen beginnen de meeste pakketten voor het creëren van sociale media-content voor bruiloften bij ongeveer €1.000,-, maar deze prijzen kunnen variëren op basis van de hoeveelheid geleverde content, de bewerkingen die de Content Creator aanbiedt en de doorlooptijd die wordt gevraagd. (De meeste Content Creators voor bruiloften leveren materiaal binnen 24 tot 48 uur na de bruiloft.)

Net als bij andere trouwleveranciers is het belangrijk om te realiseren dat het werk van een Wedding Content Creator niet beperkt blijft tot de trouwdag zelf. Er gaat tijd zitten in het maken van een content creatie plan en het bewerken van het beeldmateriaal.

Ik ben helemaal overtuigd van de toegevoegde waarde van een Content Creator en deel graag enkele tips voor het inzetten van een Content Creator op jouw bruiloft:

Tips voor het Inhuren van een Wedding Content Creator

Het belangrijkste voordat je een Content Creator voor je bruiloft inhuurt, is om je verwachtingen en wensen af te stemmen.

  1. Bespreek welk soort content je graag wilt ontvangen: zijn jullie fan van trends en korte video’s, of willen jullie eerder een digitaal gastenboek?
  2. Geef ook aan wat je liever niet wilt zien: bijvoorbeeld geen beelden van kinderen, of bepaalde privémomenten.
  3. Laat je gasten weten dat je een Content Creator hebt ingeschakeld, zodat ze op de hoogte zijn. Dit kun je al voorafgaand aan de bruiloft communiceren via ceremoniemeestersbrieven of je trouwwebsite, of je kunt dit tijdens de bruiloft aangeven met behulp van leuke borden.
  4. Bespreek hoe en wanneer de content wordt geleverd.
  5. En tot slot… Neem de tijd om de blog van de Content Creators van Oydin + Mei te bekijken, waarin 11 vragen worden besproken die je aan je Content Creator kunt stellen.

Ik ben benieuwd naar je eigen trouwplannen en of je van plan bent een Content Creator in te huren. Als je meer wilt weten over wat ik voor je bruiloft kan betekenen, aarzel dan niet om een kennismakingsgesprek te boeken. Samen kunnen we jouw speciale dag nog onvergetelijker maken.

Home » Blog: Trouwtips, Inspiratie & Bruidsreportages » Contentcreatie op je bruiloft: Is het werken met een wedding content creator de moeite waard?